Dekorasyonda Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Beğen Paylaş :

Dekorasyonda Renk Seçimi Nasıl Olmalı?


Renk seçimi dekorasyon için en önemli noktalardan biridir. Hem mekanın görünümünü, hem de ruh halinizi yansıtacak renkleri seçerek mükemmel dekorasyonlara imza atabilirsiniz. Seçeceğiniz renk mekanı olduğundan daha büyük ya da daha küçük göstermenize, sıcak ya da ferah bir dekorasyon oluşturmanıza yarayacak en önemli detaydır. Bu nedenle sizlere bu yazımızda dekorasyonda renk seçimi nasıl olmalı sorunuzun cevaplarından bahsedeceğiz;

• Salon ve oturma odası
Ailenizle ve konuklarınızla gün boyu vakit geçireceğiniz hatta akşam yemeklerinizi de huzurlu bir şekilde yiyeceğiniz salon ve oturma odası dekorasyonunda açık sarı, açık mavi, açık yeşil gibi tüm açık tonları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Açık renkler salonunuzu hem ferah, hem de huzurlu bir dekora kavuşturacaktır.

• Mutfak
Özellikle bayanların gün boyu yoğun olarak kullandıkları alanlardan biri olan mutfak dekorasyonu için yeşil, sarı, bej, kahverengi ve kırmızı gibi cıvıl cıvıl tonlar ideal bir seçim olacaktır. Mutfak dekorasyonunda canlı renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

DEKORASYONDA RENK SEÇİMİ NASIL YAPILMALI

• Yatak odası
Rahat bir uyku keyfi ve dinlenme için yatak odanızda mavi, mor, pembe ve menekşe tonları gibi rahatlatıcı renkleri kullanabilirsiniz. Yatak odanızda kullanacağınız renkleri hafif koyu tonlarda tercih etmenizde fayda var.

• Banyo
Banyo dekorasyonu için renk seçiminde de beyaz, sarı, mavi, bej ve turuncu gibi açık tonları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Sabahları uyandığınızda güne başlarken ilk durağınız olan banyonuzda iç açıcı bir dekorasyonla güne başlamak oldukça keyifli olacaktır.

Dekorasyonda renk seçimi için son önerimiz ise zıt renkleri kontrast ederek mobilyalarınız da farklılık yaratmanızdır.
modadekorosyon.com